«Коли мене взяли у театр ім. Заньковецької, здавалося, опинився серед богів культурного Олімпу»

Режисер Вадим Сікорський — про творчість, шлях на сцену і еволюцію від актора до режисера

Несподівана «Павлинка» вже незабаром приїде до Львова

Вже незабаром, 7 листопада 2018 року, о 14-й та о 18-й годині Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр імені О. Кобилянської на сцені Львівського національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької покаже львів’янам виставу «Павлинка» Янки Купали.
Несподівана «Павлинка» вже незабаром приїде до Львова
До слова, над постановкою цієї вистави працювали заньківчани: режисер
Вадим Сікорський та художниця Наталія Тарасенко.
Комедію білоруського класика Янки Купали «Павлинка» про історію дівчини, що попри волю батька сама обрала собі долю, уперше показали глядачам більш як сто років тому. Коли автор прочитав її на молодіжній вечірці, студенти швидко організували збір коштів для її постановки. Вистава мала нечуваний успіх, а автор став на довгі роки популярним. І сьогодні вистава захоплює глядачів щирим народним гумором, національним колоритом, мудрістю та душевною теплотою.

Сцена з вистави «Павлинка»
Як часто буває у комедіях, – окремі репліки персонажів настільки запам’ятовуються глядачам, що їх і досі при нагоді розбирають на цитати. Тож цей веселий і дотепний твір, де, окрім співів, жартів і танців, є кохання, інтрига, і своя правда як у батьків, так і у дітей, – сподобається багатьом. Вистава йде у чудовому перекладі класика української літератури Павла Тичини. Жестом поваги до будь-якої національної культури сприймаємо рішення режисера-постановника вистави, заслуженого діяча мистецтв України Вадима Сікорського, щоб пісні актори співали білоруською.
Ролі виконують: народна артистка України Тамара Артеменко-Кільчицька, заслужені артисти України Богдан Братко, Микола Гоменюк, Лариса Попенко, Наталія Гунда, Оксана Коновей, В’ячеслав Стаханов, актори Ольга Кільчицька-Дудка, Марина Піта, Дмитро Леончик, Андрій Топорівський, Ігор Андроник, Назар Кавулич, Олексій Надкерничний.

Людмила Верега, 25.10.18, Фотографії старого Львова

Олександр Норчук: Військовий? Медик? Ні, Актор!

Конкурсна комісія рекомендувала Андрія Мацяка на посаду директора театру ім. М.Заньковецької

Як повідомили джерела Гал-інфо, вчора 22 травня, конкурсна комісія при Міністерстві культури України рекомендувала Андрія Мацяка на посаду директора театру ім. М, Заньковецької.

Прес-служба театру
Як повідомили джерела Гал-інфо, вчора 22 травня, конкурсна комісія при Міністерстві культури України рекомендувала Андрія Мацяка на посаду директора театру ім. М.Заньковецької.

Все про прем'єру "Перед заходом сонця"

Запрошуємо ознайомитись з публікаціями нашим партнерів - засобів масової інформації про прем'єреу виставу "Перед заходом сонця" (Г. Гауптман) в постановці Алли Бабенко.

Хореографічна кухня театру Заньковецької

Гал-інфо продовжує знайомити своїх читачів з невідомою стороною життя театру Марії Заньковецької. Цього разу нам вдалось розговорити головного балетмейстера драматичного театру – Олену Балаян. Як починалась робота хореографа із заньківчанами та з якими труднощами довелось зіткнутись – про це та інше читайте далі в інтерв’ю з хореографом.

Рівно за тиждень на сцені нашого театру гастролюватиме литовський театр.

Неймовірна версія «Бориса Годунова» О. Пушкіна

У фойє Заньківчан на час Великодніх святкувань було прикрашено писанкове дерево.

Із такою ініціативою до керівництва театру звернулися Наталка Криничанка, голова Львівської міської громадської організації “Фундація дослідження Лемківщини” та Дитяча школа народних мистецтв міста Львова (в особі директора Галина Вихованської, члена Національної Спілки художників).

Таємниці театру Заньковецької

Заньківчани святкують своє 100-річчя.