У фойє Заньківчан на час Великодніх святкувань було прикрашено писанкове дерево.

Із такою ініціативою до керівництва театру звернулися Наталка Криничанка, голова Львівської міської громадської організації “Фундація дослідження Лемківщини” та Дитяча школа народних мистецтв міста Львова (в особі директора Галина Вихованської, члена Національної Спілки художників).

Таємниці театру Заньковецької

Заньківчани святкують своє 100-річчя.

Рівно за тиждень на сцені нашого театру гастролюватиме литовський театр.

Неймовірна версія «Бориса Годунова» О. Пушкіна

У Львові представили прем'єру комедійної п'єси Старицького "За двома зайцями"

До прем`єри вистави "За двома зайцями"

Вже 24 лютого, запрошуємо всіх поціновувачів заньківчанської гри на першу прем’єру на великій сцені у 2018 році – «За двома зайцями» М. Старицького.

Театральна рушниця для двох зайців

Для чого твориться щось мистецьке? Це не що інше як ланцюг процесу пошуку смислів. А для режисера конче існуватиме прагнення порівняти власний смак і власне бачення з баченням інших, тобто публіки. Митець формує ідеал, реалізовує, оцінює результат сам і порівнює свою оцінку з реакцією зали. Отже, первинне прагнення митця часто - знайти підтвердження тому, ще не один він бачить і розуміє ось так, що соціум знаходиться на схожій позиції.

Зі 100-річчям Львівський театр Заньковецької вітатимуть колеги з Литви

«День» неодноразово розповідав про те, що Національний академічний український театр ім. Марії Заньковецької святкує 100-річний ювілей, з нагоди якого вже відбулися науково-практична конференція з участю театрознавців із усієї України й з-за кордону, також – міжнародний театральний фестиваль, урочиста академія та прем’єрна постановка режисера Федора Стригуна вистави «Марія Заньковецька» за п’єсою Івана Рябокляча.

Гастролі Національного драматичного театру Литви до ювілею Заньківчан!

Литовський театр привітав Заньківчан зі сторічним ювілеєм!

Про гастролі литовського театру у новинах телеканалу ПрадваТут

Про гастролі литовського театру у новинах телеканалу ПрадваТут. До зустрічі литовського колективу залишилося 7 днів! Чекаємо приїзду колег із нетерпіннням. Дякуємо, Валерія Паненко, за цікавий сюжет із нашої прес-конференції!